Haastava vuorovaikutus

Haastava vuorovaikutus – Miten otetaan vaikeita asioita puheeksi ja motivoidaan muutokseen on eläinalan toimijoille suunnattu koulutus asiakaskohtaamisten ja tuloksellisen työskentelyn parantamiseksi.

Eläimiin liittyvät asiat ovat ihmisille hyvin henkilökohtaisia, ja lemmikkejä rakastetaan hyvin paljon. Siksi ongelmatilanteissa on mukana monenlaisia tunteita ahdistuksesta häpeään ja pelkoon. Toisinaan taas ihminen ei näe ilmeistä asiaa, joka kaipaa muutosta. Ihmisen tunteiden säätelyn taidot määrittelevät sitä, miten hän kykenee näissä tilanteissa toimimaan, ja miten hän hakee apua ja ottaa sitä vastaan. Siksi ymmärrys ihmisen toiminnan taustoista sekä hienovaraisuus ja erilaiset motivoinnin keinot ovat tarpeen parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Myös muissa tilanteissa, kuten yhdistyksessä yhdessä toimiessa, ymmärrys omista ja muiden reaktioista sekä kyky rakentavaan vuorovaikutukseen saa asiat sujumaan mukavammin ja jouhevammin.

Koulutuksessa käydään läpi erilaisia ihmisen käyttäytymisen taustalla vaikuttavia tekijöitä, tapoja ottaa asioita puheeksi rakentavasti, erilaisia keinoja motivoida ihmistä muutokseen ja vaikuttaa ihmisen käytökseen. Asiat esitellään runsain käytännönläheisin esimerkein.

Koulutus perustuu omaan koulutukseeni (laillistettu sosiaalityöntekijä VTM) sekä kokemukseeni haastavien vuorovaikutustilanteiden hoitamisesta vaativassa lastensuojelun sosiaalityössä usean vuoden ajalta. Vaikka tilanteet ovatkin hyvin erilaisia, samoja kohtaamisen ja motivoinnin menetelmiä voidaan soveltaa hyvin moninaisissa asiayhteyksissä.

Koulutus soveltuu niin yrityksille kuin yhdistyksillekin. Omassa yhteisössä voidaan pohtia asioita juuri teille tärkeästä näkökulmasta, ja materiaalia on mahdollista soveltaa erityisesti oman alan esimerkein. Koulutuksen kesto on noin 3 h.

Tilauskoulutuksen hinta on 300 € (sis. alv 24 %) + mahdolliset matkakulut. Koulutus on mahdollista toteuttaa myös Zoomin välityksellä. Tilaukset ja lisätiedot yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse saara@lystitassun.net