bujoilu · omat koirat · seuranta · treenipäiväkirja · virikkeistäminen

Koirabujoilu – listat ja trackerit

No niin, vihdoin juttua koirabujon käytöstä listojen tekemiseen ja eri juttujen seuraamiseen. Bujon pitäminen on kokenut tässä välissä pienen evoluution, koska olen päätynyt toukokuun alusta siihen, että ns. oma bujo ja koirabujo ovat taas yhdistyneet. Päädyin tähän siksi, että kahden bujon jaatkuva pitäminen mukana ja ajantasalla osoittautui haastavaksi.

Kalenteriominaisuuden lisäksi bujosta tekee huikean se, että sen avulla pystyy helposti pitämään kirjaa haluamistaan asioista ja seuraamaan niiden edistymistä. Omasta bujosta koiriin liittyen löytyy seuraavia listoja: hankintalista, lista kiinnostavista podcasteista, blogeista yms., osattujen käskyjen lista Susulle ja Tellulle sekä lista asioista, joita haluaisin kouluttaa. Listat ovat aika simppeli juttu ja niillä on helppo aloittaa, mahdollisuuksia on vaikka kuinka.

Mutta sitten itse koirabujon suola, trackerit eli seuraimet. Erilaisia konsteja seurata erilaisia asioita. Itse olen simppelin ja yksinkertaisen tyylin ystävä, mutta jos on aikaa ja halua taiteilla, niin googlesta lyötyy mitä hienoimpia ideoita.

Omien koirien kohdalla seuraan viikotasolla hoitotoimenpiteitä (pesu, kynnet, harjaus) ja kehonhuoltoa (hieronta, fyssari, osteopaatti). Päivätasolla joka kuukausi ovat seuranssa liikunnan määrä ja laatu sekä erilaiset virikkeet. Susulle olen lisäksi tehnyt treenitrackerit, jossa tokoliikkeet, rallytoko, koiratanssi, nose ja hyppytekniikka on jokainen pilkottu omiksi osa-alueikseen, joita seurataan. Mikäli Tellun kanssa auton omaehtoisesti mukavaksi -prjetki johtaa toivottuun lopputulokseen, sekin saa omat trackerit tavoitteelisen treenin seuraamista varten. Olen kokenut trackerit todella hyödylliseksi siinä, että niihin on helppo ja nopea merkitä, mitä on tehty, ja toisaalta yhdellä silmäyksellä seuraavia treenejä suunnitellessa näkee saman eli mitä on tehty ja jätetty tekemättä. Itse sorrun helposti toistamaan treeneissä aina samaa kaavaa, joten tämä on tosi hyödyllistä. Pidän lisäksi myös sanallista treenipäiväkirjaa, johon kirjoitan fiiliksistä ja siitä. missä olisi vielä kehitettävää, mutta se vaatii aina enemmän aikaa eikä taaksepäin selaaminen ole ollenkaan niin kätevää.

Kuvat kuitenkin kertovat tästä havainnollisemmin, joten tässä vielä lisää räpsyjä omasta bujostani.

3 vastausta artikkeliin “Koirabujoilu – listat ja trackerit

  1. Kivan näköstä! Miten nopeasti sulla täyttyy bujo kun pidät treenibujon ja oman bujon samassa vihossa? Mietin että mulla varmaan täyttyisi viikossa kun omaan bujoon tulee niin paljon työjuttujakin 😀 Mutta sinänsä olis kyllä kätevää jos pystyisi pitämään samassa.

    1. Kiitos 😊 mulla ei ole oman päätyön asiat omassa bujossa, että se antaa aika paljon “lisätilaa”, kun on vaan arkijutut ja nuo muutamat viikkoryhmät. Toki jos alan yritystoimintaa vielä enemmän kehittää niin se vie tilaa. Nyt menee joku 30 sivua/kuukausi, mutta se ei sisällä kirjallista treenipäiväkirjaa, kun nyt on taas tullut sitä laiskasti pidettyä 🙈 jos pitäisin sitä säännöllisesti niin menisi varmaankin 50-60 sivua/kuukausi, eli vähän vihkosta riippuen 2-4 kk. Mä oon ollut tähän samaan siirtymiseen tyytyväinen, itsellä tuntuu, että asiat on paremmin hallinnassa kun kaikki on yksien kansien välissä 🙂

      1. Okei! Kiva aina kuulla vähän miten muut tekee 🙂 Se on niin ihmisestä ja tilanteesta riippuvaa mikä toimii. Ja mulla on ollu nyt myös vähän sellanen ”laiska” kausi treenien kirjanpidon suhteen 😀 Jännästi se vaihtelee itellä et miten jaksaa pitää kirjaa.Välillä kauhee innostus kirjotella kaikki maholliset ylös ja välillä treenin kohdalle tulee kirjattua pari sanaa 😀

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä tästä: