Control Unleashed -verkkokurssi 28.9.2022

Control Unleashed -verkkokurssi käydään läpi CU-menetelmän perusteet, tutustutaan perusharjoituksiin sekä harjoitellaan häiriön lisäämistä ja kriteerin nostoa virheettömän oppimisen menetelmällä.

Saat ohjeet kurssille kirjautumiseen Holvin maksuvahvistuksen sähköpostin mukana.

Control Unleashed on yhdysvaltalaisen Leslie McDevittin kehittämä koulutusmenetelmä, joka on kehitetty alunperin agilitykoirien erilaisiin vireenhallintahaasteisiin. Leslie McDevitt on laajentanut menetelmäänsä uusilla harjoituksilla, jotka on suunnattu erityisesti reaktiivisille koirille, sekä pentuohjelmalla. Leslie McDevitt on julkaissut kolme kirjaa: Control Unleashed – Creating a focused and confident dog, Control Unleashed – Reactive to relaxed ja Control Unleashed – The Puppy Programm, jotka löydät esimerkiksi tästä linkistä.

CU-ohjelma sisältää runsaasti erilaisia pattern gameja, koulutuspelejä, joiden avulla koiralle opetetaan hyödyllisiä taitoja. Pelit ovat yksinkertaisia (joskaan eivät alkuun aina ihan helppoja ohjaajalle), koska niiden yhtenä tarkoituksena on, että myös koira oppii pelin säännöt. Pelien ennakoitavuuden avulla koiralle voidaan opettaa taitoja toimia erilaisissa tilanteissa. Control Unleashed-ohjelman perjaatteina ovat koiran ja ihmisen aito vuorovaikutus ja vuoropuhelu, koiran eleiden lukeminen sekä koiran tunnetilojen mukaan toimiminen, koiran oma-aloitteisuuden ja omaehtoisuuden tukeminen ja näiden kautta koiran voimaannuttaminen. Ohjelma perustuu myös virheettömän oppimisen perjaatteelle, eli harjoitukset suunnitellaan etukäteen niin, että koiralla on koko ajan mahdollisuus onnistua.

Leslie McDevittin mukaan Control Unleashed sopii kaikille koirille, jotka hyötyvät suhteesta ihmiseen. Harjoitusten kautta koiralle opetetaan vireensäätelyä, ohjaajafokusta, keskittymistä, rauhoittumista ja häiriönsietoa koiraa kuunnellen. Harjoitukset ovat sovellettavissa erilaisille koirille rodusta ja iästä riippumatta. Niistä on hyötyä niin arkielämässä kuin erilaisissa koiraharrastuksissa eteentulevissa tilanteissa.

Olen saanut CU-sertifikaatin (CCUI) 06/2021 ensimmäisenä kouluttajana Suomessa. Sertifikaatti takaa, että osaan kouluttaa menetelmään kuuluvat harjoitukset juuri siten, kuin menetelmän kehittäjä on tarkoittanut, sekä osaan soveltaa harjoituksia ryhmätilanteissa virheettömän oppimisen sekä häiriön asteittaisen kasvattamisen perjaatteita soveltaen.

Kurssin harjoitukset ovat parantaneet koiran ja ohjaajan kommunikaatiota ja suhdetta. Koiran ja ohjaajan häiriönsieto on kasvanut ja molempien vaste moneen häiriöön on muuttunut positiiviseksi: jokainen häiriö on mahdollisuus harjoitella ja onnistua!”

“Selkeät ohjeet, helpot perusharjoitteet, joista aloittaa, hyvä pohjustus ja vastauksia kurssilaisten kysymyksiin oli kiva lukea ryhmässä, syvensi ymmärrystä. Kurssialusta oli hyvin luettavissa myös mobiilisti.”

“Materiaali oli erinomaista!”

“Kirjallinen materiaali suomeksi oli hyvää ja selkeätä. Myös harjoitukset oli rytmitetty ja pilkottu sopiviksi viikkokokonaisuuksiksi. Hyvä idea esittää myös muuta teoriaa harjoitusten lisäksi. Pidin myös siitä, että osa harjoituksista oli pilkottu, esim. luopuminen ja mattotreenit. Kurssissa oli hyvää myös mahdollisuus laittaa omia videoitaan kommentoitavaksi ilman rajoituksia. Kiitos tästä kurssista! Tuli tarpeeseen ja viikkorytmitys kannusti harjoittelemaan näitä asioita niin kotona kuin lenkeilläkin.”

“Kaiken kaikkiaan loistava kokonaisuus ja erittäin selkeästi kirjoitettu.”

8 viikon Control Unleashed-verkkokurssi sopii kaikille menetelmästä kiinnostuneille. Kurssin kestoa on pidennetty ja rakennetta kevennetty, jolloin ohjaajilla on mahdollisuus harjoitella enemmän yksittäisiä tehtäviä ja saada palautetta pidempään. Verkkokurssi alkaa noin tunnin mittaisella aloitusluennolla 28.9.2022 klo. 19 (Zoomin välityksellä). Aloitusluento tallennetaan, ja sen voi katsoa myöhemmin. Ensimmäiset tehtävät julkaistaan 29.9. Lystitassun sivustolla. Saat joka viikko uusia tehtäviä, ohjeita aikaisempien tehtävien viemisestä eteenpäin sekä ohjeet häiriöiden lisäämiseen asteitta. Harjoituksia varten ei tarvitse lähteä koulutushallille, mutta osa harjoituksista vaatii sen verran tilaa, että olohuonetreeni ei välttämättä onnistu. Osaan harjoituksista tarvitaan myös avustaja.

Control Unleashed-kurssilaisena pääset lisäksi kerran kuukaudessa osallistumaan Zoom-livelähetyksiin, joiden aikana voit kysyä suoraan kouluttajalta. Ensimmäinen live on 12.10. klo. 19.30. Livelähetykset tallennetaan myöhempää katselua varten, pääset näkemään myös huhtikuussa 2022 pidetyn liven tallenteen. Kurssin aikana voit lähettää treenivideoita omista harjoituksistasi niin paljon kuin haluat, harjoitusten kommentointi sekä yleinen keskustelu kurssilla tapahtuu suljetussa Facebook-ryhmässä. Verkkokurssimateriaalit jäävät pysyvästi osallistujien käyttöön. Verkkokurssin hinta on 99 € (sis. alv 24 %).

Kurssi ohjaaja

Saara Uljas Saara Uljas Tekijä

Eläintenkouluttaja (AT), Certified Control Unleashed Instructor CCUI, ProDogTrainer

Saat ohjeet kurssille kirjautumiseen maksuvahvistuksen mukana.

2 vastausta artikkeliin “Control Unleashed -verkkokurssi 28.9.2022

  1. Moikka! Mulla on nyt kohta 15 vk vanha australiankelpien pentu, joka on itsellä myös eka oma koira. Kössin kanssa ollaan käyty pentukurssilla, ja siellä suositeltiin control unleashed -kurssia kun mietittiin erityisesti Kössin hihnakäyttäytymistä. Kössi ei oikein motivoidu ruualla, etenkään ulkona kun on niin paljon muuta kiinnostavaa. Ollaan syötetty Kössiä ulkona, ja se toimikin aluksi mutta nyt on menettänyt uutuudenviehätyksen. Lelu toimii, mutta se taas saa Kössin kiihtymään jonkin verran. Haluisin nyt jo nuorena keskittyä siihen, että saataisiin toimivia keinoja ulkoiluun ja kontaktin ottamiseen. Ohitukset sujuu pääsääntöisesti hiljaa ja aika pienin kierroksin, mutta Kössi sinkoilee ja vetää kun vähänkin väsyy. Kelpien tapaan huomaa mm. kaiken. 😀 Osaa etsiä herkkuja ja esim lelua maasta. Kössi on ihana, avoin, reipas ja vahvatahtoinen pentu, jonka kanssa haluaisin kokeilla eri harrastuksia ja löytää meille kiva(t) laji(t). Haluisin uskoa että siitä tulis kiva harrastuskoira isona! 🙂 Pitkä viesti, mutta siis mietin tässä, että sopisiko tämä kurssi meille? Köpö on kurssin alkaessa vielä ihan pentu, mutta toisaalta nyt pikkupentuna on jo niin omatoimisen ja reippaan oloinen, että jännittää vähän mitä tapahtuu sitten kun pääsee siihen kuuluisaan mörköikään. 😀 Osa käytöksestä on varmaan ihan pentuintoa ja tietty kuuluu rodun luonteeseen, mutta haluisin luoda meille hyvää suhdetta ja kontaktia myös ulkona.

    1. Hei! Control Unleashed-kurssille saa ja kannattaa tulla pennun kanssa, kaikki harjoitukset sopivat myös pennuille (kunhan treenit muistaa pitää riittivän lyhyinä). Joten tervetuloa!

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä tästä: