Harrastuskoiran hyvinvointi -verkkovalmennus

Harrastuskoiran hyvinvointi -verkkovalmennuksessa perehdytään niihin muihin juttuihin kuin tietyn lajin lajitemppuihin – Miten varmistetaan harrastuskoiran tasapainoinen ja mahdollisimman stressitön arki ja harrastukset?

Kategoriat: ,

Harrastuskoiran hyvinvointi -verkkovalmennuksessa paneudutaan kaikkeen siihen varsinaisen lajitreenin oheiseen, jolla kuitenkin on niin suuri vaikutus koiran hyvinvointiin. Harrastuskoiran psyykkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat edellytyksenä sekä eettisesti kestävälle koiraharrastukselle että parhaille mahdollisille kilpailutuloksille. Valmennuksen tavoitteena on tarjota osallistujalle paitsi teoriatietoa harrastuskoiran hyvinvoinnista, myös harjoittaa osallistujan omaa ajattelua ja tarjota työkaluja, joiden kautta osallistuja osaa jatkossa huomioida valmennuksen osa-alueet koiransa kanssa harrastaessaan itsenäisesti. Valmennus soveltuu sekä uusille että jo pidemmän kokemuksen omaaville koiraharrastajille, kilpailutavoitteet eivät ole välttämättömiä valmennukseen osallistumiseksi.

Valmennuksen ohjaa Certified Control Unleashed Instructor, Kiva Käsittelijä-kouluttaja, hajutöihin erikoistuva eläintenkouluttaja (at) Saara Uljas, jolla on omien koiriensa kanssa kilpailukokemusta useista eri lajeista 10 vuoden ajalta (toko, rally-toko, koiratanssi HTM, nosework, BH-koe). Näiden lisäksi Saara on harrastanut paimennusta, jälkeä ja agilitya sekä kokeillut useita muita lajeja.

Tähän valmennukseen osallistuttuasi

 • osaat huomioida koiran kokonaishyvinvoinnin harjoittelun perustana
 • ymmärrät harrastuskoiran hyvinvoinnin osatekijät suhteessa koiraasi sekä lajinsa ja rotunsa edustajana että omana, ainutlaatuisena yksilönään
 • tunnistat mahdolliset sairauden ja kivun merkit sekä osaat lukea koiran elekieltä
 • kommunikointi koirasi kanssa on selkeämpää
 • suhde koirasi kanssa on parempi
 • tarjoat koirallesi enemmän mahdollisuuksia laji- ja rotutyypillisen käyttäytymisen toteuttamiseen
 • osaat suunnitella koirallesi sen hyvinvointia tukevan rytmin arkeen ja harrastuksiin
 • osaat suunnitella harjoitukset siten, että koiran valinnanmahdollisuus toteutuu harjoittelun ajan
 • osaat välttää negatiivisten tunnetilojen tuottamista koiralle harjoittelun aikana
 • hallitset useita erilaisia tukitaitoja, joiden kouluttamisella voit auttaa koiraa selviytymään vähemmällä stressillä erilaisissa tilanteissa

Valmennus perustuu positiiviseen vahvistamiseen sekä tutkittuun tietoon koiran käyttäytymisestä, oppimisesta ja eettisistä koulutusmenetelmistä.

Valmennuksessa huomioidaan harrastaminen kokonaisvaltaisena elämäntapana koiran kanssa. Hyvinvointi ei ole pelkästään olosuhteiden järjestämistä, vaan tavoitteena on myös aktiivisesti opettaa koiralle sen hyvinvointia tukevia taitoja. Esimerkiksi toisia koiria jännittävän koiran kokonaishyvinvointi paranee, kun se oppii toimimaan luottavaisempana erilaisissa ympäristöissä ja erilaisten häiriöiden läsnäollessa, ja tätä voidaan tukea usein eri tavoin.

Valmennus rakentuu kaksiviikkoisjaksoista, joista jokaisella on oma teema. Uusi teema julkaistaan parillisten viikkojen perjantaina alkaen 3.6.

Teemat ovat:

 1. Katse koiraan
 2. Virikkeet
 3. Elekieli
 4. Koiralähtöisyys ja valinnanvapaus
 5. Koiran ja omistajan suhde
 6. Ravinto ja ruokamotivaatio
 7. Lepo ja palautuminen
 8. Liikunta
 9. Koiran suhde ympäristöön
 10. Vireenhallinta
 11. Ohjaajan taidot
 12. Koiran pohjataidot
 13. Tavoitteenasettelu ja suunnittelu

Valmennus koostuu teoriamateriaalista, kouluttajalle palautettavista pohdintatehtävistä, erilaisista koirakon tekemistä harjoituksista sekä jokaisen teeman yhteydessä live-Zoomista, jossa osallistujat saavat yhdessä kouluttajan kanssa pohtia aihepiiriä yleisesti sekä suhteessa omiin koiriinsa pohditatehtävien pohjalta. Lisäksi valmennettavilla on keskustelua ja omien treenivideoiden lähettämistä varten Facebook-ryhmä. Valmennuksen tavoitteena ei ole tarjota pelkästään valmiita ratkaisupaketteja, vaan rohkaista ohjaajia pohtimaan teemoja yleisen tiedon lisäämisen lisäksi myös juuri oman koiransa näkökulmasta. Valmennuksen materiaali jää omistajan käyttöön pysyvästi.

Valmennuksen kesto on 6 kk, yhteenvetokeskustelu pidetään 8.12. Valmennus alkaa 2.6. klo. 18 valmennuksen aloitusluennolla. Aloitusluennosta tulee tallenne. Uusi teema julkaistaan aina kahden viikon välein, ja teemasta järjestetään Zoom-keskustelu vaihtelevana ajankohtana niin, ettei keskusteluaika olisi jatkuvasti epäsopiva jollekin osallistujalle. Keskusteluihin voi lähettää myös etukäteen kysymyksiä, ja niistä tulee aina tallenne.

KURSSI ON TÄYNNÄ! Jos et mahtunut mukaan, laita viestiä, niin saat tiedon uuden kurssin alkamisesta.

Harrastuskoiran hyvinvointi -verkkovalmennuksen hinta on 450 € (sis. alv. 24 %). Valmennus maksetaan kolmessa erässä: 1. erä ilmoittautumisen yhteydessä, toinen ja kolmas erä laskutuksella. Eräpäivät ovat 4.7. ja 8.8.

Saat ohjeet kurssille kirjautumiseen maksuvahvistuksen mukana.

Kurssi ohjaaja

Saara Uljas Saara Uljas Tekijä

Paimenkoiriin erikoistunut eläintenkouluttaja (AT), Certified Control Unleashed Instructor CCUI, Kiva Käsittelijä-kouluttaja

Tervetuloa valmennukseen!

Teema 1: Katse koiraan

Teema 2: Virikkeet

Teema 3: Elekieli

Teema 4: Koiralähtöisyys ja valinnanvapaus

Teema 5: Koiran ja omistajan suhde 

Teema 6: Ravinto ja ruokamotivaatio 

Teema 7: Lepo ja palautuminen

Teema 8: Liikunta

Teema 9: Koiran suhde ympäristöön

Teema 10: Vireenhallinta

Teema 11: Ohjaajan taidot

Teema 12: Koiran pohjataidot

Teema 13: Tavoitteiden asettelu ja suunnittelu

Lisämateriaalia

Saat ohjeet kurssille kirjautumiseen maksuvahvistuksen mukana.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä tästä: