Nose work

Nosework

Nosework on Yhdysvalloista Suomeen rantautunut laji, jossa koiraa opetetaan etsimään erilaisia hajuja (eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli) eri ympäristöistä. Haistelu on koiralle lajityypillistä käyttäytymistä, ja tarjoaa koiralle virikkeitä ja mielekästä tekemistä. Haistelun on todettu lisäävän koiran optimismia, ja sitä voidaan käyttää apuna esimerkiksi uusiin tiloihin tutustumisessa. Kotiharjoittelu on helppoa, eivätkä tarvittavat varusteet maksa kovinkaan paljon. Nosework sopii kaikille koirille ikään, rotuun tai aikaisempaan harrastustaustaan katsomatta.

Nosework-tarvikkeet nyt verkkokaupasta! Huom. Toimitustapana vain nouto koulutuksesta tai muuten erikseen sovitusti.

Kurssit Mynämäessä

Mynämäen kurssit pidetään Mustilan koulutustilassa, osoitteessa Keskuskatu 15, Mynämäki. Seuraavat kurssit alkavat 4.5. Kurssipäivät ovat 4.5., 11.5., 18.5., 25.5. ja 1.6. Koulutuskerran kesto on noin 50 min. Kurssilla harjoitellaan 4 koirakon pienryhmissä, 1 koira kerrallaan hallissa.

Noseworkin alkeiskurssi klo. 17

Nose work on hauska harrastus sinulle ja koirallesi! Haistelu on koiralle lajinomaista puuhaa, ja laji sopii kaikille koirille rotuun tai ikään katsomatta. Koiralla ei tarvitse olla mitään ennakko-osaamista. Kurssin hintaan sisältyy pullo eukalytpus-hydrolaattia ja 2 lasipurkkia, joiden avulla pääsee kotiharjoittelussa alkuun. Kurssin hinta on 115 € (sis. alv. 24 %).

1 PAIKKA

Noseworkin jatkokurssi klo. 18

Noseworkin jatkokurssi sopii koirille, jotka tunnistavat eukalyptuksen hajun ja osaavat hakeutua sen luokse. Kurssilla vahvistetaan koiran etsintämotivaatiota ja ilmaisua, sekä tutustutaan erilaisiin piilotyyppeihin ja etsintäalueisiin. Koirat harjoittelevat koulutustilassa yksi kerrallaan. Säiden salliessa voidaan loppukurssilla tehdä myös ulkoetsintäharjoituksia. Kurssin hinta on 105 € (sis. alv. 24%).

2 PAIKKAA

Teematreenit Pawsiteamilla, Piispanristillä

Touko-kesäkuussa luvassa useampi teematreeni Piispanristillä Jes-hallissa.

2.5. klo 16 Ajoneuvot (alkeet)

3.5. klo 16 Yläpiilot

9.5. klo 16 Sokkoetsinnät

23.5. klo 16 Ilmaisu

24.5. klo 16 Saavuttamattomat piilot

13.6. klo 16 Yläpiilot

14.6. klo 16 Ilmaisu

Jokakoiran etsintäkurssi Pawsiteamilla alk. 14.6. klo. 20

Jes-halli, Piispanristi. Jokakoiran etsintäkurssilla harjoitellaan etsintää ruuan avulla. Kurssi sopii mukavaksi puuhaksi ihan joka koiralle, niin tavoitteellisille hajulajien harrastajille kuin omaksi iloksi koiran virikkeistämiseen. Saat kurssilta ohjeita ja vinkkejä, miten hajuharrastusten parissa pystyy helposti ja koiraa motivoivasti treenaamaan ja kehittymään.

Tällä kurssilla tavoitteena on harjoitella etsintätaitoja ja virikkeistää koiraa. Kurssilla voidaan jokaisen tason mukaan harjoitella mm. erilaisia piilotyyppejä, alueen järjestelmällistä kattamista sekä parantaa ilmaisua. Ensimmäisellä kerralla harjoitellaan ilmaisua ruokapurkille ja kahdella toisella kerralla harjoitellaan etsintöjä. Kurssille ei vaadita mitään pohjataitoja ja kurssilla harjoitellaan 1 koira kerrallaan hallissa, joten sopii myös aremmille ja reaktiivisille koirille. Kurssin kesto on 3 kertaa.

2 PAIKKAA