Nose work

Nosework

Nosework on Yhdysvalloista Suomeen rantautunut laji, jossa koiraa opetetaan etsimään erilaisia hajuja (eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli) eri ympäristöistä. Haistelu on koiralle lajityypillistä käyttäytymistä, ja tarjoaa koiralle virikkeitä ja mielekästä tekemistä. Haistelun on todettu lisäävän koiran optimismia, ja sitä voidaan käyttää apuna esimerkiksi uusiin tiloihin tutustumisessa. Kotiharjoittelu on helppoa, eivätkä tarvittavat varusteet maksa kovinkaan paljon. Nosework sopii kaikille koirille ikään, rotuun tai aikaisempaan harrastustaustaan katsomatta.

Hajutyö -koulutukset Salossa

Hajuerottelun alkeet pennuille – 3 kerran tehokurssilla opit hajuerottelun menetelmän kouluttamisen alkeet. Menetelmän avulla voi kouluttaa koiralle nose workia, esine-etsintää, sienten etsimistä tai vaikkapa tokon tunnistusnoutoa. Kurssilla on mahdollista harjoitella nose wrokin 1-luokan hajulla eukalyptuksella, kongin palasilla tai tunnistusnoutokapulalla. Jos haluat opettaa koirallesi jonkin muun hajun, voit tuoda sen itse mukanasi. Kurssilla harjoitellaan 1 koira kerrallaan, mutta hallissa saattaa olla samaan aikaan myös toisia koiria.

Kurssipäivät ovat 6.1., 13.1. ja 20.1. klo. 18, kurssi toteutetaan Salon Koirahallilla. Kurssin hinta on 75 € (sis. alv. 24 %).

Hajuerottelun alkeet – 3 kerran tehokurssilla opit hajuerottelun menetelmän kouluttamisen alkeet. Menetelmän avulla voi kouluttaa koiralle nose workia, esine-etsintää, sienten etsimistä tai vaikkapa tokon tunnistusnoutoa. Kurssilla on mahdollista harjoitella nose wrokin 1-luokan hajulla eukalyptuksella, kongin palasilla tai tunnistusnoutokapulalla. Jos haluat opettaa koirallesi jonkin muun hajun, voit tuoda sen itse mukanasi. Kurssilla harjoitellaan 1 koira kerrallaan, mutta hallissa saattaa olla samaan aikaan myös toisia koiria.

Kurssipäivät ovat 6.1., 13.1. ja 20.1. klo. 19, kurssi toteutetaan Salon Koirahallilla. Kurssin hinta on 75 € (sis. alv 24%)

Kurssit Mynämäessä

Noseworkin alkeiskurssi

5 kerran kurssi. Kurssipäivät ovat 12.1., 19.1., 26.1., 2.2. ja 9.2. klo. 18. Huom! Kurssin ensimmäinen kerta on luento, jolloin ei harjoitella koiran kanssa. Koiran saa halutessaan tuoda luennon jälkeen tutustumaan koulutustilaan. Koiralla ei tarvitse olla mitään ennakko-osaamista. Koulutus tapahtuu 4 koiran pienryhmissä, mutta hallissa harjoittelee aina yksi koira kerrallaan. Kurssi sopii siis myös koirille, joilla on haasteita toimimisessa samassa tilassa muiden koirien kanssa. Kurssin hintaan sisältyy pullo eukalytpus-hydrolaattia ja 2 lasipurkkia, joiden avulla pääsee kotiharjoittelussa alkuun. Kurssi pidetään Mustilassa Mynämäessä, osoitteessa Keskuskatu 15, Mynämäki.

Kurssin hinta on 115 € (sis. alv. 24%)