Paimenkoirat

Paimenkoirat

Olen erikoistunut paimenkoiriin ja erityisesti paimenkoirilla esiintyviin haastaviin käytöksiin. Paimenkoirien käytöshaasteet juontavat juurensa usein paimennusvietin ilmenemiseen ei-toivotuissa tilanteissa, kuten erilaiset tuijotus- ja jahtaamiskäytökset, ongelmat lopettaa käytöksen tekeminen, joillakin roduilla innokas haukkuminen sekä runsas toimintatarmo. Olen kehittänyt paimenkoirille koulutusohjelmaa, jonka avulla on mahdollista helpottaa näitä käytöksiä ja opettaa koiralle vaihtoehtoisia toimintamalleja näihin tilanteisiin. Mitä kauemmin koira on päässyt toteuttamaan ei-toivottua käytösmallia ja mitä voimakkaampaa käytös on, sitä enemmän toistoja ja näin ollen pidemmän koulutusajan käytöksen muuttaminen vaatii.

Paimenkoirien ongelmakäytöskonsultaatio

Paimenkoirien ongelmakäytöskonsultaatiossa on tarkoitettu paimenrotuisille koirille, joilla esiintyy arkea haittaavia paimennuskäytöksiä (esimerkiksi jahtaaminen, näykkiminen, haukkuminen, tuijottaminen, ylivilkkaus…). Konsultaation aikana käydään läpi yksityiskohtaisesti koirasi olosuhteet ja hyvinvointitekijät, ja saat suositukset olosuhteiden muuttamiseen sekä oheisharjoituksiin. Paimenkoiran ongelmakäytöskonsultaatio sisältää esitietolomakkeen, 1,5 h ensikäynnin sekä kirjalliset ohjeet harjoituksiin. Ongelmakäytöskonsultaatio voidaan toteuttaa kotikäyntinä, hallilla tai etänä Zoomin välityksellä. Konsultaatiossa on mahdollisuus jatkokäynteihin erikseen sovitusti. Ongelmakäytöskonsultaation hinta on 100 € (sis. alv 24 %). Ongelmakäytöskonsultaation jatkokäyntien hinta on 50 € /h (sis. alv 24 %). Voit myös ostaa henkilökohtaisen ongelmakäytöskonsultaation ja verkkokurssin yhteishintaan 155 €.

Ongelmakäytöskonsultaation varataksesi ota yhteyttää yhteydenottolomakkeen kautta.

Paimenkoirien verkkokurssi

Seuraava paimenkoirien verkkokurssi alkaa 30.9.!

Autojen jahtaaminen, jalkojen näykkiminen, tuijottelu, haukkuminen ja monet muut ovat usein rasittavia ja jopa vaarallisia käytöksiä. Paimenkoirille ne ovat kuitenkin täysin luonnollisia ilmentymiä niistä vieteistä, joita karjan omistajien apureille on jalostettu vuosisatojen ajan. Paimenkoirien omalla verkkokurssilla opit ymmärtämään, miksi paimenesi käyttäytyy niinkuin käyttäytyy, sekä miten käytökseen voidaan vaikuttaa sekä koiran elinympäristöä ja hyvinvointia parantamalla että koulutuksen keinoin.

Kurssi alkaa aloitusluennolla, jolla käydään läpi paimenkoirien historiaa, jalostuksen vaikutusta, paimennustaipumuksen alkuperää ja ilmenemismuotoja sekä erilaisia paimenkoiratyyppejä. Kurssin kestoa on pidennetty ensimmäisen kurssin palautteen perusteella, jotta taitoja ehtii harjoitella pidemmälle kouluttajan palautetta hyödyntäen. 10 viikon kurssin aikana saat joka toinen viikko uuden materiaalin, joka sisältää runsaasti teoriatietoa sekä useita erilaisia harjoituksia seuraavista aiheista:

  • koiran hyvinvoinnin lisääminen
  • lajinomaisten ja rodunomaisten käytösmahdollisuuksien tarjoaminen
  • kierrosten laskeminen
  • vireensäätely
  • luopuminen
  • ohjaajafokus
  • häiriöharjoitukset

Kurssilla hyödynnetään mm. Control Unleashed-ohjelman harjoituksia, joista on valittu erityisesti kiihtyviä paimenkoiria hyödyttäviä harjoituksia. Kurssi sopii kaikille paimenkoirien omistajille sekä paimenkoiran hankkimista harkitseville. Materiaalit löytyvät Lystitassun nettisivuilta, ja lisäksi sinulla on mahdollisuus lähettää videoita oman koirasi harjoituksista niin paljon kuin haluat suljetun Facebook-ryhmän kautta. Materiaalit jäävät käyttöösi myös kurssin päättymisen jälkeen.

Kurssi alkaa 30.9. klo. 18 Zoom-luennolla, ja kurssin aikana pidetään yksi Zoom-live 3.11. klo. 19.30. Molemmat tallennetaan katsottaviksi jälkikäteen.

Kurssin hinta on 89 € (sis. alv 24 %). Seuraava kurssi alkaa 30.9. Ilmoittaudu mukaan alla olevan painikkeen kautta. Huom! Jos haluat ostaa samalla myös ongelmakäytöskonsultaation yhteishintaan 155 €, laita minulle viestiä yhteydenottolomakkeen kautta.