omat koirat

Susun luustokuvaus

Kävimme Susun kanssa PetVetissä luustokuvilla 8.11. Halusin kuvata koko koiran, koska minulle on tärkeää tietää kokonaisvaltainen terveystilanne. Niinpä otettiin kuvat epävirallisesti olkpäistä sekä viralliset kyynär-, lonkka- ja selkäkuvat.

Kuvaava eläinlääkäri oli Aija Mehtälä. Katsoimme yhdessä kuvat läpi. Olkapäät ja kyynärät olivat siistit, ei mitään muutoksia. Koko ranka oli siisti, ei silloittumista eikä luupiikkejä. Susu oli kuitenkin kasvattanut itselleen 2 pientä ylimääräistä kylkiluuta ja lannerangan nikamia oli 6 kappaletta normaalin 7 sijasta. Lonkat olivat ok, mutta eivät ell arvion mukaan kuitenkaan A. Eläinlääkärin mukaan Susu on kuitenkin kliinisesti terve ja tällä luustolla voidaan harrastaa hyvillä mielin rallya, tokoa ja aloittaa myös canicross. Lähdin siis kotiin hyvillä mielin.

Kennelliitosta tulokset tulivat nopeasti, jo perjantaina 10.10. oli viralliset lausunnot saatavilla. Susu sai seuraavat viralliset tulokset: kyynärät 0/0, lonkat B/B, SP0 (puhdas), VA1 (lievä, lukumäärä 1), LTV4 (6 nikamaa). Kuvaava ell osui siis oikeaan. Jalostuksellisesti Susulle voi luuston osalta käyttää selkätuloksen LTV0 saanutta urosta. Koko lysti tuli maksamaan lausuntoineen kaikkineen noin 450 €, onneksi näitä tutkimuksia ei tarvitse tehdä kuin kerran.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä tästä: