Control Unleashed

Control Unleashed on yhdysvaltalaisen Leslie McDevittin kehittämä koulutusmenetelmä, joka on kehitetty alunperin agilitykoirien erilaisiin vireenhallintahaasteisiin. Leslie McDevitt on laajentanut menetelmäänsä uusilla harjoituksilla, jotka on suunnattu erityisesti reaktiivisille koirille, sekä pentuohjelmalla. Leslie McDevitt on julkaissut kolme kirjaa: Control Unleashed – Creating a focused and confident dog, Control Unleashed – Reactive to relaxed ja Control Unleashed – The Puppy Programm, jotka löydät esimerkiksi tästä linkistä.

CU-ohjelma sisältää runsaasti erilaisia pattern gameja, koulutuspelejä, joiden avulla koiralle opetetaan hyödyllisiä taitoja. Pelit ovat yksinkertaisia (joskaan eivät alkuun aina ihan helppoja ohjaajalle), koska niiden yhtenä tarkoituksena on, että myös koira oppii pelin säännöt. Pelien ennakoitavuuden avulla koiralle voidaan opettaa taitoja toimia erilaisissa tilanteissa. Control Unleashed-ohjelman perjaatteina ovat koiran ja ihmisen aito vuorovaikutus ja vuoropuhelu, koiran eleiden lukeminen sekä koiran tunnetilojen mukaan toimiminen, koiran oma-aloitteisuuden ja omaehtoisuuden tukeminen ja näiden kautta koiran voimaannuttaminen. Ohjelma perustuu myös virheettömän oppimisen perjaatteelle, eli harjoitukset suunnitellaan etukäteen niin, että koiralla on koko ajan mahdollisuus onnistua.

Leslie McDevittin mukaan Control Unleashed sopii kaikille koirille, jotka hyötyvät suhteesta ihmiseen. Harjoitusten kautta koiralle opetetaan vireensäätelyä, ohjaajafokusta, keskittymistä, rauhoittumista ja häiriönsietoa koiraa kuunnellen. Harjoitukset ovat sovellettavissa erilaisille koirille rodusta ja iästä riippumatta. Niistä on hyötyä niin arkielämässä kuin erilaisissa koiraharrastuksissa eteentulevissa tilanteissa.

Olen saanut CU-sertifikaatin (CCUI) 06/2021 ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana kouluttajana Suomessa. Sertifikaatti takaa, että osaan kouluttaa menetelmään kuuluvat harjoitukset juuri siten, kuin menetelmän kehittäjä on tarkoittanut, sekä osaan soveltaa harjoituksia ryhmätilanteissa virheettömän oppimisen sekä häiriön asteittaisen kasvattamisen perjaatteita soveltaen.

Tulevat Control Unleashed -koulutukset:

Verkkokurssi:

6 viikon Control Unleashed-verkkokurssi sopii kaikille menetelmästä kiinnostuneille. Verkkokurssi alkaa noin tunnin mittaisella aloitusluennolla 7.8.2021 klo. 15 (Zoomin välityksellä), ja ensimmäiset tehtävät julkaistaan 9.8. Lystitassun sivustolla. Saat joka viikko uusia tehtäviä, ohjeita aikaisempien tehtävien viemisestä eteenpäin sekä ohjeet häiriöiden lisäämiseen asteitta. Harjoituksia varten ei tarvitse lähteä koulutushallille, mutta osa harjoituksista vaatii sen verran tilaa, että olohuonetreeni ei välttämättä onnistu. Osaan harjoituksista tarvitaan myös avustaja.

Kurssin aikana pidetään lisäksi yksi Zoom-live 25.8. klo. 19, jolloin on mahdollisuus kysyä suoraan kouluttajalta. Kurssin aikana voit lähettää treenivideoita omista harjoituksistasi niin paljon kuin haluat, harjoitusten kommentointi sekä yleinen keskustelu kurssilla tapahtuu suljetussa Facebook-ryhmässä. Verkkokurssimateriaalit jäävät pysyvästi osallistujien käyttöön. Verkkokurssin hinta on 89 € (sis. alv 24 %).

Pääset ostamaan paikan verkkokurssille verkkokaupan kautta alla olevasta painikkeesta.

Kurssit Pawsiteamilla Kaarinassa/Turussa:

Control Unleashed -tehotunnit

Control Unleashed -kurssi tiistaisin klo. 17 alk. 3.8.

Control Unleashed -pentukurssi tiistaisin klo. 16 alk. 3.8.

Control Unleashed -kurssi perjantaisin joka toinen viikko klo. 11 alk. 13.8.

Koulutuspäivät Pawsiteamilla Kaarinassa:

Koulutuspäivät Pawsiteamilla Tampereella:

Control Unleashed-yksityisohjaus: Mikäli sinulla on koira, jolle ryhmäkoulutukset eivät sovellu syystä tai toisesta, tai et voi osallstua säännöllisiin viikkoryhmiin, yksityiskoulutus voi olla sinun juttusi. Yksityiskoulutuksen voi myös jakaa kavereiden kesken. Yksityisohjauksen hinta on 55 €/h (sis. alv 24 %) Turussa ja 60 € ympäryskunnissa. Jos olet kiinnostunut yksityisohjauksesta, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Tilauskoulutuksia on mahdollista saada ympäri Suomen. Control Unleashed-koulutuspäivä sisältää luennon ja demokoiran harjoitusnäytteen n. 2 h sekä 4 h ohjattuja harjoituksia joko yksäreinä tai pienryhmässä tilaajan toiveen mukaan. Tilauskoulutuksen hinta on 300 € (sis. alv 24 %) + mahdolliset matka- ja majoituskulut. Tilauskoulutustiedustelut yhteydenottolomakkeen kautta.