Koirahieronta

Koirahieronta

Koiralähtöistä koirahierontaa opiskelijahintaan Turussa ja lähikunnissa (Raisio, Lieto, Kaarina), myös kotikäynteinä! Koiranhierontaa myös Mynämäessä Mustilan tiloissa sekä Salossa Salon Murren hallilla keväällä ja kesällä 2023.

Aloitin koirahierojan ammattitutkinnon opiskelun Taitotalossa syksyllä 2022 ja valmistun talvella 2024. Erikoistun hieronnan lisäksi opinnoissani koiran ruokintaan, josta lisätietoja opintokokonaisuuden alkaessa syksyllä 2023.

Koirahieronnasta hyötyvät hyvin monenlaiset koirat. Erityisesti hieronta tukee aktiivisten koirien sekä harrastuskoirien sekä harrastuskoirien kokonaisvaltaista hyvinvointia, mutta myös kotikoirat ja vanhenevat koirat hyötyvät hieromisesta.

Hieronnalla on monia hyviä vaikutuksia koiralle:

 • Lievittää kireyden ja jännityksen tunnetta
 • Lievittää kivun ja arkuuden tunteita lihaksissa
 • Auttaa vähentämään stressiä ja hermostuneisuutta
 • Auttaa rentoutumaan ja kohottamaan mielialaa
 • On koiralle miellyttävää ja auttaa parantamaan koiran suhtautumista käsittelyyn
 • Tarjoaa koiralle miellyttävän ja turvallisen kokemuksen vieraan ihmisen kanssa

Hieronta sisältää aina käsittelykoulutuksen! En koskaan hiero koiraa pakolla, vaan yhtenä keskeisenä tavoitteena on hierojan ja koiran välinen luottamus tilanteeseen ja positiivinen ja turvallinen käsittelykokemus koiralle.

Hieronta ei sovi, jos koiralla on:

 • Akuutti tulehdus tai kuume
 • Akuutti lihasrepeämä tai tuore leikkaus
 • Ihotulehdus tai infektio
 • Pahanlaatuinen kasvain
 • Juoksu, tiineys ja valeraskaus
 • Rokotusten jälkeen 1 vk
 • Jos koirallasi on krooninen sairaus, kuten diabetes, konsultoi ensin koiraasi hoitavaa eläinlääkäriä.

Jos olet epävarma, sopiiko hieronta koirallesi, konsultoi koiraasi hoitavaa eläinlääkäriä. Koiran kuntoutuksesta erilaisista tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja -vammoista vastaa aina eläinlääkäri ja mahdollisesti eläinfysioterapeutti. Jos koirasi on kuntoutuksessa, hieronta toteutetaan ainoastaan eläinlääkärin suosituksesta.

Ajanvaraus koirahierontaan on nyt auki!

Koirahieronnan kesto on n. 45 min – 1h.

Keskiviikkoiltaisin hieronnat Kanslerintiellä, Vainuvoiman tiloissa. Kanslerintielle pääsee kätevästi sekä linja-autolla (numero 32 ja 42) että omalla autolla, toimipisteen lähettyvillä on ilmaisia parkkipaikkoja. Paikalla ei ole portaita.S

Seuraavat vapaat ajat hierontaan Kanslerintiellä ovat 21.6. ja 12.7.

Koirahieronta Mynämäessä Mustilan tiloissa torstaisin 18.5., 8.6. ja 29.6. Hierontapäivien yhteydessä on mahdollista myös koirahieronta kotikäyntinä Masku-Mynämäki alueella ilman erillistä matkalisää.

Salon Murren hieronta-illat ovat toistaiseksi täynnä.

Koirahieronta Kanslerintiellä, Salon Murren hallilla sekä Mynämäessä Mustilan tiloissa on opiskelijahintaan 40 €/kerta (sis. alv 24%).

Kotikäynnin hinta on 45 €/kerta (sis. alv. 24%) Turussa ja ympäryskunnissa (Lieto, Kaarina, Raisio). Samalla käynnillä perheen muut koirat 35 €/koira. Kotikäynnit pidemmälle sovitaan erikseen. Projektikoira-asiakkaille jatkokäynnit 35 € (sis. alv 24%).

Kotikäyntien ajanvaraus sähköpostilla saara@lystitassun.net

Hieronta-aika sopii myös käsittelyyn tottutteluun pennuille ja nuorille koirille.

Tule mukaan projektikoiraksi!

Projektikoiraksi etsitään hierottavia koiria, jotka sitoutuvat vähintään 3 hierontakertaan kesän ja syksyn 2023 aikana. Projektikoiran tulee olla vähintään 1 vuoden ikäinen. Projektikoiratyöskentelyyn kuuluu aina käsittelykoulutus – hieronnan tulee olla koiralle miellyttävä ja luottamusta lisäävä kokemus. Projektikoiratyöskentely sopii siis myös koirille, jotka jännittävät käsittelyä tai vieraita ihmisiä. Hieronnan yhteydessä voidaan myös ohjeistaa koiralle lihaskuntoa ylläpitäviä ja kehittäviä kotiharjoitteita. Projektikoiratyöskentely dokumentoidaan, ja 2 projektikoiran toivotaan osallistuvan koirahieronnan ammattitutkinnon näyttöön.

Projektikoiratyöskentely toteutetaan kotikäynteinä Turussa ja ympäryskunnissa (Lieto, Kaarina, Raisio), Vainuvoiman tiloissa Turussa tai Mustilan tiloissa Mynämäessä. Projektikoiran hierontapaketin hinta on edullinen opiskelijahinta 100 € / 3 kertaa (n. 1h/kerta) (sis. alv. 24%). Käyntikerrat sovitaan yksilöllisesti jokaisen koiran tarpeen mukaan. Paketti laskutetaan ensimmäisen käynnin jälkeen. Muissa Turun lähikunnissa (Paimio, Rusko, Naantali, Masku) hintaan lisätään 10 €/kerta matkakustannuksia. Projektikoirien jatkokäynnit opiskelijahintaan 35 €/kerta.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan projektikoiraksi, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.