Koirahieronta

Koirahieronta

Koiralähtöistä koirahierontaa opiskelijahintaan Turussa ja lähikunnissa, myös kotikäynteinä!

Aloitin koirahierojan ammattitutkinnon opiskelun Taitotalossa syksyllä 2022 ja valmistun talvella 2024. Erikoistun hieronnan lisäksi opinnoissani koiran ruokintaan, josta lisätietoja opintokokonaisuuden alkaessa syksyllä 2023.

Hieronnalla on monia hyötyjä koiralle:

 • Lievittää kireyden ja jännityksen tunnetta
 • Lievittää kivun ja arkuuden tunteita lihaksissa
 • Auttaa vähentämään stressiä ja hermostuneisuutta
 • Auttaa rentoutumaan ja kohottamaan mielialaa
 • On koiralle miellyttävää ja auttaa parantamaan koiran suhtautumista käsittelyyn
 • Tarjoaa koiralle miellyttävän ja turvallisen kokemuksen vieraan ihmisen kanssa

Hieronta sisältää aina käsittelykoulutuksen! En koskaan hiero koiraa pakolla, vaan yhtenä keskeisenä tavoitteena on hierojan ja koiran välinen luottamus tilanteeseen ja positiivinen ja turvallinen käsittelykokemus koiralle.

Hieronta ei sovi, jos koiralla on:

 • Akuutti tulehdus tai kuume
 • Akuutti lihasrepeämä tai tuore leikkaus
 • Ihotulehdus tai infektio
 • Pahanlaatuinen kasvain
 • Juoksu, tiineys ja valeraskaus
 • Rokotusten jälkeen 1 vk
 • Jos koirallasi on krooninen sairaus, kuten diabetes, konsultoi ensin koiraasi hoitavaa eläinlääkäriä.

Jos olet epävarma, sopiiko hieronta koirallesi, konsultoi koiraasi hoitavaa eläinlääkäriä. Koiran kuntoutuksesta erilaisista tuki- ja liikuntaelinsairauksista ja -vammoista vastaa aina eläinlääkäri ja mahdollisesti eläinfysioterapeutti. Jos koirasi on kuntoutuksessa, hieronta toteutetaan ainoastaan eläinlääkärin suosituksesta.

Ajanvaraus koirahierontaan keskiviikkoiltaisin Vainuvoiman tiloissa (Kanslerintie 6, Turku) on nyt auki!

Helmikuussa varattavissa hieronta-aikoja 15.2.

Koirahieronnan kesto on n. 45 min – 1h. Koirahieronta on opiskelijahintaan 40 €/kerta (sis. alv 24%). Projektikoira-asiakkaille jatkokäynnit 35 € (sis. alv 24%). Hieronta-aika sopii myös käsittelyyn tottutteluun pennuille ja nuorille koirille.

Mikäli haluaisit koirahierontaa kotikäyntinä, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Kotikäynnin hinta on 45 €/kerta (sis. alv. 24%) Turussa ja ympäryskunnissa (Lieto, Kaarina, Raisio). Samalla käynnillä perheen toinen koira 35 €. Kotikäynnit pidemmälle sovitaan erikseen.

Tule mukaan projektikoiraksi!

Projektikoiraksi etsitään hierottavia koiria, jotka sitoutuvat vähintään 3 hierontakertaan alkuvuoden, kevään ja kesän 2023 aikana. Projektikoiran tulee olla vähintään 1 vuoden ikäinen. Projektikoiratyöskentelyyn kuuluu aina käsittelykoulutus – hieronnan tulee olla koiralle miellyttävä ja luottamusta lisäävä kokemus. Projektikoiratyöskentely sopii siis myös koirille, jotka jännittävät käsittelyä tai vieraita ihmisiä. Hieronnan yhteydessä voidaan myös ohjeistaa koiralle lihaskuntoa ylläpitäviä ja kehittäviä kotiharjoitteita. Projektikoiratyöskentely dokumentoidaan, ja 2 projektikoiran toivotaan osallistuvan koirahieronnan ammattitutkinnon näyttöön.

Projektikoiratyöskentely toteutetaan kotikäynteinä Turussa ja ympäryskunnissa (Lieto, Kaarina, Raisio). Projektikoiran hierontapaketin hinta on edullinen opiskelijahinta 100 € / 3 kertaa (n. 1,5 h + 2 x 1h) (sis. alv. 24%). Käyntikerrat sovitaan yksilöllisesti jokaisen koiran tarpeen mukaan. Paketti laskutetaan ensimmäisen käynnin jälkeen. Muissa Turun lähikunnissa (Paimio, Rusko, Naantali, Masku) hintaan lisätään 10 €/kerta matkakustannuksia. Projektikoirien jatkokäynnit opiskelijahintaan 35 €/kerta. Hieronta-ajat sijoittuvat pääasiassa arkisin ma-ti sekä to-pe klo. 9-16.30, keskiviikkoisin myös ilta-aikoja.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan projektikoiraksi, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Pentujen tutustumiskäynnit kotikäynteinä

Onko sinulla pentu, jolle haluaisit pienestä pitäen mukavan kokemuksen vieraan ihmisen käsittelystä? Jos suunnitelmissa on pennulle ura aktiivisena harrastuskoirana, on tärkeää, että pentu tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi käsiteltäessä ja esimerkiksi hierottaessa. Pentujen tutustumiskäynti on 30 minuutin mittainen koulutus- ja käsittelyhetki, jonka aikana pentu saa mukavan kokemuksen vieraan ihmisen kanssa toimimisesta. Käynnillä edetään pennun tahtiin, ja ne soveltuvat alle vuoden ikäisille pennuille.

Pennun tutustumiskäynnin kesto on 30 minuuttia ja hinta 35 € (sis. alv. 24%).

Varataksesi ajan pennun tutustumiskäynnille, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.