Kohteiden käytön verkkokurssi

Kohteiden käytön verkkokurssi

Kohteiden käytön verkkokurssilla opit, miten koiralle opetetaan tehokkaasti erilaisia kohdetyöskentelyn taitoja sekä miten niiden avulla saadaan aikaiseksi erilaisia käytöksiä.
Kohteiden käytön verkkokurssi on ensimmäisenä julkaistava osa Koulutustekniikka-verkkokurssikokonaisuutta.

Pohditko, miten lähtisit opettamaan pyörähdystä, perusasentoa, eteentuloa, takapään käyttöä tai peruuttamista? Kohteiden avulla on mahdollista opettaa monia eri lajeissa tarvittavia käytöksiä, ja niiden opettaminen toimii myös mukavana yhteisenä tekemisenä koiran kanssa. Kohteiden käyttö on siis eräs keino käytösten aikaansaamiseen. Kohteita voidaan hyödyntää esimerkiksi rally-tokon, koiratanssin, tokon sekä PK-tottiksen kouluttamisessa.

Kohteiden käytöstä koulutuksessa on monia hyötyjä, esimerkiksi se, että kohteen avulla koiralle voidaan selkeästi kertoa toivottu käytös, ja roskakäytöksen määrä vähenee. Myöskään houkuttelua ei tarvitse kohteiden kanssa työskennellessä käyttää juurikaan. Kohteiden käyttäminen opettaa koiraa myös hallitsemaan kehoaan ja jalkojaan paremmin. Tästä pääset lukemaan, mitä muita hyötyjä kohteiden käytöstä koulutuksen tukena on.

Kohteiden käytön verkkokurssille osallistumiseen ei ole pohjataitovaatimuksia. Kurssi kestää 5 viikkoa, ja sen aikana käydään jokaisella viikolla läpi yhden kohteen opettaminen. Kurssilla käytettävät kohteet ovat etutassutarget, kosketuskeppi, takatassutarget, kosketusalusta sekä istumis/seisomisalusta. Lisäksi saat jokaisen kohteen käytöstä ohjeet kahden erilaisen tehtävän opettamiseen kyseisen kohteen avulla. Kurssilla käydään myös lyhyesti läpi muita koulutustekniikan osa-alueita, joilla on merkitystä tehokkaassa kouluttamisessa kohteiden avulla.

Voit osallistua kurssille joustavasti omien aikataulujesi puitteissa. Kurssi toteutetaan itseopiskelukurssina, mutta voit kysyä kurssisivulla kysymyksiä sinua askarruttavista aiheista. Kurssimateriaalit jäävät käyttöösi myös kurssin jälkeen, ja voit palata niihin milloin haluat.
Seuraava verkkokurssi alkaa keväällä 2022!

Kohteiden käytön verkkokurssin hinta on 49 € (sis. Alv 24 %). Huom! Kohteet eivät sisälly hintaan, ne tulee jokaisen hankkia itse.

Saat ohjeet kurssille kirjautumiseen maksuvahvistuksen mukana.

Kurssi ohjaaja

Saara Uljas Saara Uljas Tekijä

Paimenkoiriin erikoistunut eläintenkouluttaja (AT), Certified Control Unleashed Instructor CCUI, Kiva Käsittelijä-kouluttaja

Saat ohjeet kurssille kirjautumiseen maksuvahvistuksen mukana.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä tästä: