Paimenkoirien verkkokurssi

Uusi paimenkoirien verkkokurssi alkaa

Autojen jahtaaminen, jalkojen näykkiminen, tuijottelu, haukkuminen ja monet muut ovat usein rasittavia ja jopa vaarallisia käytöksiä. Paimenkoirille ne ovat kuitenkin täysin luonnollisia ilmentymiä niistä vieteistä, joita karjan omistajien apureille on jalostettu vuosisatojen ajan. Paimenkoirien omalla verkkokurssilla opit ymmärtämään, miksi paimenesi käyttäytyy niinkuin käyttäytyy, sekä miten käytökseen voidaan vaikuttaa sekä koiran elinympäristöä ja hyvinvointia parantamalla että koulutuksen keinoin.

Kurssi alkaa aloitusluennolla, jolla käydään läpi paimenkoirien historiaa, jalostuksen vaikutusta, paimennustaipumuksen alkuperää ja ilmenemismuotoja sekä erilaisia paimenkoiratyyppejä. Kurssin kestoa on pidennetty ensimmäisen kurssin palautteen perusteella, jotta taitoja ehtii harjoitella pitkälle kouluttajan palautetta hyödyntäen. 10 viikon kurssin aikana saat runsaasti teoriatietoa sekä useita erilaisia harjoituksia seuraavista aiheista:

  • koiran hyvinvoinnin lisääminen
  • lajinomaisten ja rodunomaisten käytösmahdollisuuksien tarjoaminen
  • kierrosten laskeminen
  • vireensäätely
  • luopuminen
  • ohjaajafokus
  • häiriöharjoitukset

Kurssilla hyödynnetään mm. Control Unleashed-ohjelman harjoituksia, joista on valittu erityisesti kiihtyviä paimenkoiria hyödyttäviä harjoituksia. Kurssi sopii kaikille paimenkoirien omistajille sekä paimenkoiran hankkimista harkitseville. Materiaalit löytyvät Lystitassun nettisivuilta, ja lisäksi sinulla on mahdollisuus lähettää videoita oman koirasi harjoituksista niin paljon kuin haluat suljetun Facebook-ryhmän kautta.

Kurssi alkaa aloitusluennolla Zoomin välityksellä. Aloitusluento on mahdollista katsoa jälkikäteen tallenteena. Kurssilla pidetään myös Zoom-live, jolloin on mahdollista kysyä aiheesta suora kouluttajalta. Kaikki materiaalit jäävät kurssin jälkeen nähtäville toistaiseksi.

Kurssin hinta on 89 € (sis. alv 24 %). Seuraava kurssi alkaa syksyllä 2021.