SmarttiStartti

Lystitassun tekee yhteistyötä Tikkujutun kanssa, ja nyt voit päästä mukaan pennuille ja teinikoirille suunnattuun SmarttiStartti-valmennukseen Lystitassun kautta!

SmarttiStartti on uudenlainen, mobiilisovellus DoggsAppissa toteutettava valmennuspalvelu pentujen ja nuorten koirien omistajille, jotka haluavat saada juuri omalle koiralleen parhaat eväät tulevaan. SmarttiStarttiin voi osallistua myös aikuisen koiran kanssa, jos teemat tuntuvat omalle koiralle ajankohtaisilta. Valmennus perustuu positiiviseen vahvistamiseen ja tutkittuun tietoon koiran kouluttamisesta. Valmennuksen kesto on 10 viikkoa.

Yhtenä päätavoitteena on, että opit tuntemaan oman koirasi ja tekemään juuri sille sopivia koulutusratkaisuja. Missä pentu on luonnostaan hyvä, ja mitä voi koulutuksessa jättää vähemmälle? Mitä sen kanssa pitäisi erityisesti harjoitella juuri nyt? Kun opit ratkomaan näitä kysymyksiä, et uuvu siihen valtavaan tulvaan asioita, joita kummin kaiman mielestä “pennulle pitää ehdottomasti opettaa kun se on jo tuon ikäinen”.

Toisena päätavoitteena on, että opit tekemään kouluttamisesta sujuvaa vuoropuhelua koirasi kanssa – rakentamaan hyvää suhdetta ja yhteyttä välillenne sekä käyttämään palkkioita monipuolisesti ja koiran rakastamilla tavoilla. Näin saat koirastasi aidosti sitoutuneen ja motivoituneen treenikaverin!

SmarttiStartin kesto on 10 viikkoa, ja valmennus on jaettu viiteen osioon (SMART):

S

SOSIAALISUUS 
 • Viikot 1-2
 • Millainen on sinun koirasi suhtautuminen vieraisiin ihmisiin, koiriin ja ympäristöihin – ja miten sen asennetta muovataan haluamaasi suuntaan? Mahdollisimman mutkaton suhtautuminen ympäristötekijöihin on tärkeä edellytys sille, että pääsemme kouluttamaan koiralle mitään lajitaitoja.

M

MOTIVAATIO  
 • Viikot 3-4
 • Moottori yskähtelee vai mopo karkaa? Miten valitset ja rakennat erilaisia vahvisteita yhdessä koiran kanssa? Miten selvität, mikä juuri sinun koiraasi motivoi ja minkä arvoisia esimerkiksi eri palkkiot sille ovat? Miksi eri arvoisia ja eri tunteita herättäviä palkkioita tarvitaan?

A

AKTIIVISUUS 
 • Viikot 5-6
 • Miten haetaan ja säilytetään itsenäisen työn ja yhteistyön tasapaino koiran elämässä? Miten rakennetaan paljon puhuttu “aktiivinen koira” ja “hyvä suhde”? Miten tehdään arjesta ja kouluttamisesta mahdollisimman sujuvaa vuoropuhelua koiran kanssa?

R

REAKTIOT
 • Viikot 7-8
 • Nopeiden ratkaisujen ja huolellisen harkinnan tasapaino. Miten koiran impulsiivisuus vs. hyvä itsehillintä kannattaa huomioida sen kouluttamisessa? Missä tapauksissa ja milloin itsehillintä kannattaa nostaa harjoiteltavien asioiden listan kärkeen – ja miksi sitä voi olla vaarallista harjoitella liian aikaisin?

T

TAIDOT  
 • Viikot 9-10
 • Koiran taipumukset, koira oppijana ja kouluttajan työkalupakki – miten koiran yksilölliset piirteet oppijana kannattaa selvittää ja huomioida sen kouluttamisessa? Mihin tilanteisiin erilaiset koulutustekniikat sopivat? Tutustutaan lukuisiin keinoihin saada uusi taito alulle – niitä soveltamalla sinun ei tarvitse enää kysellä muilta, miten joku yksittäinen taito X opetetaan.

Joka viikko pidetään mielessä myös nämä valmennuksen tausta-ajatukset!

Tunnista taipumukset – Tavoittele tasapainoa
 • Tunnista taipumukset: Hyödynnetään saamaasi testiraporttia, jos koirasi on SmartDOG PENTU-, KOGNITIO-, ja/tai OPPIMISNOPEUS-testattu! (Jos ei ole, saat apukysymyksiä tai lisätehtäviä koirasi objektiivisen havainnoinnin ja arvioinnin avuksi.)
 • -> Tavoittele tasapainoa: Edellisten perusteella valitaan yhdessä sinun koirallesi sopivimmat harjoitukset jokaiselle valmennusviikolle. Mikä on tärkeintä juuri nyt? Mitä voi jättää vähemmälle tai myöhemmäksi?
Viritä vuoropuhelu – Valitkaa vahvisteet
 • Viritä vuoropuhelu: Se seikka joka varmasti eniten on parantanut koiratreenieni sujuvuutta vuosien varrella, on ajatus treenihetkestä vuoropuheluna koiran kanssa. Mitä taitavammaksi siinä tulemme, sitä jouhevammin treenihetki soljuu alusta loppuun ilman turhia katkoja ja konflikteja.
 •  -> Valitkaa vahvisteet: Tämä korostuu motivaatioviikoilla, mutta käytännössähän kaikki koulutus rakentuu vahvisteiden varaan. Opit tutkimaan palkkioiden arvoa ja vaikutuksia ja “sivuvaikutuksia” yhdessä koirasi kanssa, ja valitsemaan / rakentamaan eri tilanteisiin sopivia palkkioita.

Jokaisen osion ensimmäisellä viikolla saat mobiilisovelluksen kautta materiaalipaketin: tekstin ja tarvittaessa selkeyttävien video- tai äänitallenteiden muodossa. 

Luvassa on myös tehtäviä, treenisuunnitelmia, kyselyitä. Ja mitä vain Katja keksii – sillä valmennuksen osallistujana olet mukana muovaamassa sisältöjä! Palautetta ja ideoita kerätään koko ajan, ja pääset vastaamaan kyselyihin suoraan sovelluksessa.

MOBIILISOVELLUS DogssApp

Sovelluksen ansiosta sinulla on kaikki ohjeet, valmennuspuhelutallenteet, valmentaja ja yhteisö aina taskussasi, milloin ja missä ikinä haluatkin treenata, keskustella, kerrata tai tehdä suunnitelmia!

DogssApp-sovellus toimii millä tahansa laitteella, myös tietokoneella tavallisen verkkosivuston tapaan, ja sinä olet mukana kehittämässä sitä! Sovellukseen voit kirjata myös omia tunnelmia ja harjoittelukertoja. Omien treenien seuranta tekee edistymisen näkyväksi ja motivoi jatkamaan.

YHTEISÖ

Sinulla on muista mahtavista tyypeistä ja kaikenkarvaisista koirista koostuva, kannustava osallistujaporukka koko ajan tukenasi! Yhteisössä on parhaimmillaan lähes 24/7 mahdollisuus saada apua ja myös auttaa muita. Yhteisö toimii sekä DogssAppissa että Facebook-ryhmässä. Hyvien treenikaverien arvo on kerrassaan mittaamaton, ja etänäkin voi olla toiselle läsnä!

VALMENNUSPUHELUT JA TALLENTEET

Aika ajoin Smarttistartin puitteissa järjestetään ryhmävalmennuspuheluita, jotta saat taatusti tukea ja yksilöllistä valmennusta! Jokaisessa valmennuksen osiossa on mahdollisuus lähettää oma kysymys ja saada siihen vastaus seuraavassa Zoom-tapaamisessa. Kuulen mielelläni, mitä kuuluu, miten sujuu, mikä on edistynyt upeasti ja mihin tarvitset apua? Kaikki tapaamiset tallennetaan ja tallenteet kertyvät hyödylliseksi kirjastoksi käyttöösi!

SmarttiStartin 10 viikon valmennuksen hinta on 197 € (sis. alv 24 %), ja sillä saat sovelluksen pysyvästi käyttöösi. Voit siis palata valmennuksen pariin koska vain, ja saat käyttöösi myös kaikki tulevat materiaalit.