Susu

Susu (RTK4 TK1 Marquee Unusually Happy) on Tiuhdin pentu. Susu on luustokuvattu kyynärät 0/0, lonkat B/B, spondyloosi SP0 (puhdas), nikamien epämuotoisuus VA1 (lievä, lukumäärä 1), välimuotoinen lanne-ristinikama LTV4 (6 nikamaa). Susu on PRA-kantaja.

Susun kanssa harrastaminen aloitettiin rallytokosta, ja se saavutti RTK1 koulutustunnuksen vain 10 kk ja 17 pv ikäisenä. Tähän mennessä Susulla on kasassa rallytokossa RTK4-koulutustunnus ja kaksi valiotulosta, tokossa TK1 ja VOI3-tulos. Susu voitti Suomen PON-kerhon vuoden 2016 rallytokomestaruuden ja palkittiin 2016 2. parhaana rallytoko-PONina sekä 2016 MEGA PON-palkinnolla. Vuonna 2017 Susu sijoittui PON-kerhon tokomestaruuskisassa toiseksi ja rallytokomestaruuskisassa kolmanneksi, sekä palkittiin 2. parhaana toko-PONina ja 2. parhaana rallytoko-PONina. Susu pääsi mukaan Varsinais-Suomen ja Satakunnan kennelpiirien Nuorten koirien tokorinkiin vuosiksi 2018-2019. Vuonna 2018 Susu voitti rotuyhdistyksen rallytokomestaruuden ja tokomestaruuden ja palkittiin vuoden parhaana rallytokoPONina ja 2. parhaana tokoPONina, ja vuonna 2019 4.parhaana tokoPONina ja 2. parhaana rallytokoPONina. Startasimme myös Suomen ensimmäisenä PONina koiratanssin HTM alokkaassa keväällä 2019 saaden 162/200 p, kunniamaininta ja luokkavoitto. Lisäksi Susu on suorittanut hyväksytysti noseworkin 1-luokan hajutestin. Susu on ollut ensimmäisenä ja ainoana rotunsa edustajana mukana rally-tokon kansallisessa valmennusrenkaassa 2019-2020.

Susun kanssa tavoitteena on tällä hetkellä rallytokossa valioituminen ja tokossa VOI1 tulos. Susun rakenteellisesti löysien ranteiden vuoksi emme jatka tokoa sen pidemmälle, koska hyppyyttäminen kiertohyppynoudon harjoittelussa olisi sille liian raskasta. Lisäksi jatkamme koiratanssiharrastusta sekä HTM:n että Freestylen puolella. Susu on mukana vuoden 2020 tammikuussa startanneessa Koirakoutsin koiratanssitiimissä, jota valmentavat Csilla Bajos ja Nadja Böckerman. Tavoitteena on myös suorittaa BH tänä vuonna.

Susu Koiranetissa