Tellu

Tellu eli Marquee Wannabe Happy muutti taloon 2.9.2017. Tellu on Marquee W-pentueesta ja sen emä on Tiuhti. Tellu on PRA terve ja pitkähäntäinen. Tellu on luustokuvattu lonkat C/C, kyynärät 0/0, selkä VA0, SP0, LTV4 (6 nikamaa).

Tellu on se koira, joka minut sai innostumaan koirien kouluttamisen ja eiryisesti omaehtoisuuden opiskelusta toden teolla. Tellu on luonteeltaan paremman sanan puutteessa ”erikoinen”. Se on arka koira, joka säikkyy helposti, mutta toisaalta myös tottuu asioihin riittävän toiston myötä. Tellu ei kestä minkäänlaista pakottamista, ja se muistaa ikävät tilanteet erittäin pitkään, seuraavan kerran ollessa aina edellistä hankalampi. Tellu on myös kosketusherkkä, se on vasta 3 v iässä lakannut väistämästä valjaita, ja saattaa säikähtää oman häntänsä tai talutushihnan osumista selkäänsä. Turkinhoito on Tellun kanssa erittäin hankalaa, erityisesti etutassut ja naama. Autoilu on Tellulle edelleen kauhistus, ja suurin syy sille, ettei Tellun kanssa ole harrastuksissa edetty kotipuuhastelua pidemmälle. Omaehtoisella harjoitellulla olemme päässeet siihen, ettei Tellu enää pelkää parkkipaikan ohi kävelyä, mutta treeni tyssää joka kerta kun pitäisi mennä autoon sisälle. Vieraita ihmisiä kohtaan Tellu on varovainen.

Kun Tellu ei pelkää, se on erittäin vauhdikas koira ja kotitreenissä sillä riittää paljon intoa. Tällöin se on myös hyvin ahne, mutta jännittävän asian ilmaantuessa kynnys syömisen lopettamiselle on matala. Se on hyvin älykäs ja nopea oppimaan hyvässä ja pahassa, peittoaa äitinsä ja siskonsa tässä ominaisuudessa 6-0. Tellu jaksaa lenkkeillä ja puuhastella niin paljon kuin itse viitsii, ja illalla se käpertyy mieluiten syliin makaamaan. Se todella rakastaa sylissä ja lähellä olemista ja saa siitä turvaa myös jännittävissä tilanteissa.

Tellu jalostustietokannassa