trimmaus ja kynsihuolto

Kynsihuolto

Kynsienleikkuu on monen koiran mielestä inhottavaa puuhaa ja siitä saattaa ajan mittaan kehitty hyvinvointiongelma. Jos koira vastustelee kovasti tai näyttää selvästi inhoavan tilannetta, omistajakin kokee kynsien leikkaamisen kurjana. Kynsienleikkuu on kuitenkin pakollinen osa elämää ja se on hoidettava säännöllisesti. Mikäli kynsienleikkuu on ottanut takapakkia, voi olla hyvä ajatus aloittaa ”puhtaalta pöydältä” ja ulkoistaa kynsienleikkuu, ja alkaa opettelemaan uudestaan vuorovaikutteista tapaa hoitotoimenpiteisiin.

Kynsihuollot ovat 30 min kertoja, joiden on tarkoitus tehdä itsensä tarpeettomiksi ajan saatossa. Kerroilla huolletaan kynnet mahdollisimman koiralähtöisesti, sekä opastetaan kohti sitä, että kynnet pystyttäisiin hoitamaan kotona tulevaisuudessa. Saat vinkkejä ja harjoituksia kotiin siitä, miten lähteä harjoittelemaan kohti stressitöntä ja omaehtoista kynsihuoltoa kotona!

Kynsihuollossa ei tehdä asioita väkisin – mikäli koiralla on erittäin ikäviä kokemuksia kynsienleikkuusta, voi olla, että se tarvitsee useamman käynnin, jotta kynnet saadaan leikattua. Jos koiralla on taustaa aggressiivisesta käyttäytymisestä hoitotilanteissa, ota mukaan oma kuonokoppa kaiken varalta.

Kynsihuollon hinta Pawsiteamin hallilla on 30 €/kerta (sis. alv. 24%)

Katso alla olevasta linkistä seuraavat ajat kynsihuoltoon hallilla.

Kynsihuolto Piispanristillä

Kynsihuolto Iso-Heikkilässä

Jos sopivaa aikaa ei löydy, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Trimmaus

Keväällä 2021 uutena palveluna trimmaukset, ja täysin uudenlaisella, varmasti koiralähtöisellä konseptilla! Toivotko, että joku muu hoitaisi koirasi turkkia, vai onko tavoitteenasi päästä siihen vielä joskus itsekin? Kumpikin käy! Voit joko antaa trimmaajan hoitaa koko työn, tai trimmaaja voi opastaa sinua koiralähtöisiin turkinhoitomenetelmiin trimmauksen lomassa. Tällöin aikaa kuluu myös opastamiseen.

Trimmauspalvelumme tarkoitus on olla 100 % koiralähtöinen. Siksi

  • Trimmiaika on aina 1 h, jonka puitteissa tehdään ehdittävät asiat, kuitenkaan kiirehtimättä. Mikäli on selvää, ettei kaikkea ehditä tekemään kerralla, koira pyritään jättämään mahdollisimman siistin näköiseen kuntoon.
  • Omistajan on oltava paikalla ainakin ensimmäisellä kerralla ja sen jälkeenkin niin kauan, että koira ei enää jännitä trimmaajaa eikä stressaannu siitä, että omistaja poistuu paikalta.
  • Trimmaus aloitetaan paikkoihin ja välineisiin tutustumalla, positiivisesti vahvistaen ja mahdollisimman omaehtoisesti. Koiran omistaja tuo siis koiralle ison kasan palkkioita mukanaan.
  • Koira saa pitää tarvitsemansa määrän taukoja.
  • Trimmaus toteutetaan niin, ettei se tuota koiralle pelkoa eikä kipua.

Palvelut

  • Pohjavillan poisto. Pohjavillan poisto vähentää koirasta lähtevän karvan määrää sekä helpottaa koiran oloa lämpimällä säällä. Pohjavillan poisto toteutetaan siihen tarkoitetuilla harjoilla ja kammoilla. Tavoitteena on säilyttää koiran päälikarva hyvässä kunnossa.
  • Harjaaminen ja kampaus. Koiran turkin läpikäyminen ja takkujen poisto sopivilla, turkin laadun mukaan valituilla välineillä. Tavoitteena on säilyttää kaunis turkki ja poistaa takut mahdollisimman huomaamattomasti.
  • Ajelu. Koneella voidaan ajella lähes minkälainen turkki tahansa, mutta nypittävien rotujen karvan laatu voi muuttua huomattavasti ajelun seurauksena. Varsinkin kovin takkuisen koiran trimmissä koneella ajaminen voi olla ainoa vaihtoehto. Jos koira pelkää konetta tai on muuten tarpeen, trimmi voidaan toteuttaa myös saksin leikaten.

Huom! Näyttelytrimmit vain harjattaville roduille, jotka eivät vaadi muotoon leikkausta.

Trimmaukset toteutetaan Pawsiteamin Iso-Heikkilän hallin tiloissa. Tällä hetkellä meillä ei ole pesumahdollisuutta, joten koira on tuotava trimmiin puhtaana. Likaisia koiria ei trimmata.

Trimmauksen hinta on 70 € / h (sis. alv. 24%)

Ajanvaraus trimmaukseen tapahtuu Pawsiteamin nettisivujen kautta. Syksyllä trimmaukset joka kuun viimeinen torstai. Jos et löydä sopivaa aikaa, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.