omat koirat · Susu

Susun luustokuvaus

Kävimme Susun kanssa PetVetissä luustokuvilla 8.11. Halusin kuvata koko koiran, koska minulle on tärkeää tietää kokonaisvaltainen terveystilanne. Niinpä otettiin kuvat epävirallisesti olkpäistä sekä viralliset kyynär-, lonkka- ja selkäkuvat.

Kuvaava eläinlääkäri oli Aija Mehtälä. Katsoimme yhdessä kuvat läpi. Olkapäät ja kyynärät olivat siistit, ei mitään muutoksia. Koko ranka oli siisti, ei silloittumista eikä luupiikkejä. Susu oli kuitenkin kasvattanut itselleen 2 pientä ylimääräistä kylkiluuta ja lannerangan nikamia oli 6 kappaletta normaalin 7 sijasta. Lonkat olivat ok, mutta eivät ell arvion mukaan kuitenkaan A. Eläinlääkärin mukaan Susu on kuitenkin kliinisesti terve ja tällä luustolla voidaan harrastaa hyvillä mielin rallya, tokoa ja aloittaa myös canicross. Lähdin siis kotiin hyvillä mielin.

Kennelliitosta tulokset tulivat nopeasti, jo perjantaina 10.10. oli viralliset lausunnot saatavilla. Susu sai seuraavat viralliset tulokset: kyynärät 0/0, lonkat B/B, SP0 (puhdas), VA1 (lievä, lukumäärä 1), LTV4 (6 nikamaa). Kuvaava ell osui siis oikeaan. Jalostuksellisesti Susulle voi luuston osalta käyttää selkätuloksen LTV0 saanutta urosta. Koko lysti tuli maksamaan lausuntoineen kaikkineen noin 450 €, onneksi näitä tutkimuksia ei tarvitse tehdä kuin kerran.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.