rally-toko

Rally-toko

Haluatko harrastaa koirasi kanssa yhdessä vaihtelevaa lajia, jonka kisaamisen aloituskynnys on matala, mutta haastetta löytyy huipulle asti tähtääville? Silloin rally-toko on valintasi! Rallyt-toko on laji, joka yhdistää elementtejä agilitysta, koiratanssista ja tottelevaisuuskoulutuksesta. Rally-tokossa tärkeää on koirakon iloinen yhteistyö ja sen tarkoituksena on olla kaikille koirille ja ihmisille sopiva laji. Vaatimustaso kasvaa joka luokkanousun myötä, ja kisaamisen aloittamisen kynnys on tarkoituksella pidetty matalana. Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu 10-20 erilaisesta tehtäväkyltistä. Lisätietoa rally-tokosta löydät Rally-tokoyhdistyksen sivuilta.

Olen rally-tokon koulutusohjaaja ja tuomariharjoittelija. Rally-tokon koulutuskokemusta on kertynyt jo 7 vuoden ajalta, ja kisakokemusta kahdella koiralla aina mestariluokan valiotuloksiin saakka. Rally-tokokoulutuksen tavoitteena on iloinen ja motivoitunut koira, joka suorittaa niin seuraamisen kuin kylttitehtävät teknisesti tarkasti.

Rally-tokon vakiryhmät koirakoulu Pawsiteamilla Kaarinassa ja Turussa Iso-Heikkilässä

Mikäli olet kiinnostunut vakiryhmäpaikasta, ilmoita kiinnostuksesi sähköpostitse info@pawsiteam.fi

Uusia ryhmiä perustettaessa paikkoja tarjotaan ensisijaisesti kiinnostuksensa ilmoittaneille.

Rally-tokokurssit koirakoulu Pawsiteamilla Kaarinassa

Rally-tokon teematreenit

Rally-tokokurssit koirakoulu Pawsiteamilla Iso-Heikkilässä, Turussa

Muut rally-tokoilijoille sopivat kurssit

Sujuvaa seuraamista – seuraamisen tehokurssi tiistaisin klo 20, alk. 6.12.

Rally-tokon verkkokurssit

Control Unleashed -verkkokurssi soveltuu lajiharrastajille vireensäätelyn, ohjaajafokuksen ja häiriönsiedon kehittämiseen. Seuraava verkkokurssi alkaa 4.1.2023 Katso lisätiedot täältä.

Uutuus! Rally-tokon alokasluokka -verkkokurssi starttaa 6.1.2023! Tällä 10 viikon kurssilla harjoitellaan kaikki alokasluokan kylttitehtävät sekä ratatreenien alkeet. Jokaisen tehtävän kohadalla käydään läpi oikea suoritustekniikka, ja harjoitukset on pilkottua palasiksi.

Rally-tokon VOI-MES-verkkovalmennus alkaa 15.1.2023. 10 viikon valmennuksen aikana käydään läpi kaikkien VOI- ja MES-luokissa uutena tulevien tehtävien opettaminen pala palalta sekä kokoaminen valmiiksi liikkeiksi. Lisäksi jokaisen tehtävän kohdalla käydään läpi kylttisuoritukseen liittyvät yleisimmät virheet ja niistä aiheutuvat pistemenetykset. Valmennus tarjoaa myös perustietoa koulutustekniikasta, sekä näkökulmia kilpailusuorituksen rakentamiseen.

Rally-tokon ratavalmennus on 6 viikkoa kestävä verkkovalmennus, jonka aikana harjoitellaan erilaisia ratasuorituksia. Radoissa keskitytään jokaisessa luokassa vastaantuleviin uusiin tehtäviin sekä haastaviin kylttiyhdistelmiin. Seuraava ratavalmennus keväällä 2023.

10 viikon seuraamisvalmennus soveltuu kaikille rally-tokoilijoille luokasta ja osaamistasosta riippumatta. Seuraaminen on olennainen osa rally-tokoa, vaikka siitä puhutaankin vain vähän eikä sitä useinkaan edes opeteta alkeiskursseilla. Jos mietit, miten opettaisit seuraamista tai korjaisit jo siinä esiintyviä haasteita, seuraamisvalmennus on sinun valintasi. Seuraamisvalmennus alkaa 18.1.2023, katso lisätiedot tästä.

Kohdetyöskentelyn verkkokurssilla voit opettaa koirallesi kohteiden avulla monia rally-tokossa tarvittavia taitoja, kuten peruutusta, perusasentoa, sivuaskelia ja pyörähdyksiä. Koirat pitävät kohdetyöskentelystä, ja niiden avulla opetetuista käytöksistä. Kysy seuraavaa kurssia.

Motivointi-verkkokurssi soveltuu koirille, joilla on haasteita ylläpitää motivaatiota. Kurssi sopii koirille, jotka eivät ole kovin kiinnostuneita koulutuksesta, motivointi on hankalaa, on vaikea löytää sopivaa palkkiota, koira haistelee mielellään, kontakti tippuu tai koira ”jäätyy” häiriöistä. Kysy seuraavaa kurssia.